Knokkon: nokkos-puuvillainen tyynyliina

Nokkoskuitu oli kuninkaallisten suosiossa 1700-luvulla kun nokkosta viljeltiin laajalti. Nokkosen hienoimmat ydinkuidut toimitettiin hoviin ja niitä käytettiin erilaisiin tekstiileihin vuodevaatteista vaatteisiin. Nokkonen on hengittävin kasvikuitu ja erittäin miellyttävä lähellä ihoa.


Knokkonin nokkospuuvillainen tyynyliina on on twill-sidosta, joka on tyylikkäästi laskeutuva sidos ja sopii vuodevaatteisiin erinomaisesti. Silkkimäinen, hieno kiilto ja erityinen hengittävyys tulee Knokkonin nokkoskuidusta. Twill sointuu neutraalina ja luonnonvaaleana moneen sisustukseen ja kangas on näyttävä. Pesujen myötä kangas pehmenee ja saa lopullisen muotonsa. Vuodevaatteet ommellaan reilun kokoisiksi ottaen kutistumisvaran huomioon.


Mitat: 64cm * 52 cm

Langan paksuus:

Nm 34/2

Väri: luonnonvalkoinen, nokkonen tuo lankaan pieniä luonnollisia värinvaihteluita


Materiaali:

30% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

70% turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua


Hoito:

Pese Knokkonin tekstiilit erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa.

Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois

Vuodevaatteiden pesulämpötila on 60 ° C

Kankaita ei tarvitse rumpukuivata, naru- tai tasokuivatus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 ° C

Kutistuu noin 15 %


Alkuperämaat:

Nokkonen: Saksa

Luomupuuvilla: Turkki

Langan kehräys: Saksa

Huivin suunnittelu ja valmistus: Suomi

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy


Merkistä:

Vihdissä toimiva Knokkon on syntynyt uteliaisuudesta ja arvostuksesta ekologista ja ominaisuuksiltaan upeaa ja monipuolista nokkosta kohtaan.

Nokkonen on ikivanha kuitukasvi, jonka silkkimäisen hienot kuidut kelpasivat kuninkaallisille vaatteiksi ja lakanoiksi. Nokkoskankaat saatettiin purkaa ja tehdä uudelleen toiseksi tuotteeksi, eli kuitu oli todella arvossa pidetty.

Nokkosella, tieteelliseltä nimeltä Urtica dioica, on joitakin sukulaiskasveja, joita muutamia kutsutaan yleisesti nimellä nokkonen. Knokkon käyttää tuotteissaan ainoastaan Euroopassa kasvavaa isonokkosta, joka on Euroopan yleisin nokkoslaji ja jonka kuitupitoisuus ja ominaisuudet ovat erinomaisia.

Osta tämä
  • 64,90 €
  • 1 Jäljellä