Vuonue: käsin neulottu tupsupipo karitsanvillaista, eri värejä

Ainutlaatuisen pehmeä ja hengittävä pipo, joka on valmistettu korkealaatuisesta karitsanvillasta Vuonueen kotitilalla.

Karitsat syntyvät kevättalvella ja kasvavat kesän yli laitumella. Syksyllä heidät keritään ja tämä ensimmäinen kaikkein pehmoisin villa valikoidaan Vuonueen pipolankoihin.


Pipojen sävyt ovat lampaiden villan luonnollisia sävyjä. Värilliset tupsulangat on värjätty luonnon omilla aineksilla. Vaaleanpunainen ja punainen väri saadaan metsäsienistä, vihreä taas nokkosesta.


Joustinneuletta osin oleva myssy muotoutuu erikokoisille käyttäjille. Saatavilla on koot M (noin 55-57 cm) ja L (noin 56-58 cm).


Hoito-ohjeet: Vuonueen villassa on jäljellä luonnollista lanoliinia, joten se hylkii likaa ja vettä. Usein pelkkä tuuletus on riittävä hoitokeino. Pesuun suosittelemme villapesuainetta ja hellävaraista villapesuohjelmaa. Myös käsinpesu käy mainiosti. Pesussa tärkeintä on, että veden lämpötila ei vaihtele nopeasti kylmästä kuumaan, jolloin villa saattaa huovuttua.

Oikealla hoidolla myssy kestää vuosikausia!Kaikki Vuonue-tuotteet syntyvät pienellä piikkiöläisellä kotitilalla perinteistä käsityötä ja uutta muotoilua yhdistäen.

Vuonueen maatiaiskanat asuvat vanhan ajan kotikanalassa, jossa niillä on mahdollisuus nukkua orrella, ulkoilla vuoden ympäri, kylpeä hiekassa, hautoa tipuja ja elää kaikin tavoin kanamaista elämää. Kanat ovat maatiaiskanojen piikkiöläistä kantaa ja Vuonueen tehotiimi on sitoutunut Luonnonvarakeskuksen ylläpitämään säilytysohjelmaan eli säilyttää ja pitää rotupuhtaana häviämässäkin ollutta kanakantaa. Korujen valmistukseen käytetään vain kanojen kasvatuksen sivutuotteena kertyviä sulkia ja niiden takia kukaan ei joudu kärsimään.

Osta tämä
  • 68,00 €
  • 0 Jäljellä