Vuonue: tummanharmaa, muoviton Pentti-villasukkalanka

€15.90
(0) Kirjoita arvio

Tuotteen kuvaus

Tämä Vuonueen täysin muoviton, tencelillä vahvistettu villasukkalanka valittiin vuoden Suomen Kädentaidot -uutuustuotteeksi 2019.

Monikäyttöinen lanka, joka soveltuu mainiosti villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, huiveihin, myssyihin sekä shaalien kudontaan. Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta. Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan aavistuksen silkkisyyttä. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny.


Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta. Pentti- langalle voit käyttää 7 veljestä -langan ohjeita sellaisenaan.

Materiaalit: 70 % suomalaista lampaanvillaa, 30 % tencel- puukuitu

Kerän koko: n. 100 g = 240 m

paksuus 140 tex 3 , DK

Puikkosuositus: 3-4 mm

Pesu: villapesu 40°C tai käsinpesu


Vuonue on pieni perheyritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. Vuonue valmistaa käsityönä sulkakoruja kotitilan kanojen ylimääräisistä sulista ja lankaa sekä asusteita omien lampaiden villasta. Kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen.