Vuonue: Wilhelmi-sukkalanka, punainen

€18.90
(0) Kirjoita arvio

Tuotteen kuvaus

Villasukkalangat Pentti ja Wilhelmi on nimetty pässiemme mukaan. Nimestään huolimatta ne sopivat mainiosti myös villapaitoihin, huiveihin, lapasiin ja moneen muuhun.


Nämä palkitut, muovittomat villasukkalangat sisältävät  70% suomalaista, pääosin suomenlampaan ja kainuunharmaan villaa.

Vahvikkeena langassamme on 30% tenceliä, jotta se kestää paremmin myös sukissa. Tencel on silkkisen tuntuinen kuitu, joka tuo lankaan mukavaa pehmeyttä ja hieman kiiltoa.


Tencel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Kehräys tapahtuu pääosin Pirtin kehräämössä Mikkelissä. Langat ovat enimmäkseen värjäämättömia lampaiden omia sävyjä. Tämä lanka on värjätty värjäämössä Kyröskoskella.